Metsades hakkas kehtima eriolukord

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / LEPM

Seoses erakordselt suure sademete hulgaga kuulutasid Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ning Eesti Erametsaliit metsades välja eriolukorra. Põhjus on selles, et praegustes märgades oludes ei ole metsatööde tegemine looduskeskkonna suhtes vastutustundlik ja läheb vastuollu metsanduse hea tavaga.

Pikalt kestnud pehmed ilmad on toonud Eestisse palgipõua ja viinud puidutööstused sügavasse kriisi. Võru vallas asuva puidutööstuse Toftan juhi Martin Arula sõnul tuleks paanika asemel mõelda, kuidas vahetada praegune metsatehnika välja sellise vastu, mis saaks Eesti tingimustes reaalselt hakkama.

«Me ei saa tulevikus enam kasutada väikeste ratastega ja raskeid masinaid,» rääkis Baltimaade suurimat puidutööstust juhtiv Arula. «Põllumehed kasutavad juba ammu roomikutega kombaine ja traktoreid. Sellised masinad pääsevad igal ajal ja igale poole ligi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles