Galerii: Lumised teeolud Lõuna-Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeameti info põhjal olid hommikul teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolamärjad ning soolalumesegused. Kohati sadas lund, mille tõttu nähtavus teedel oli piiratud. Värskelt sadanud lumi võib kohati libedust põhjustada. Hooldetööd käivad, kuid amet soovitab liiklejatel arvestada nii lumiste kui ka libedate lõikudega.

"Olukord liikluses on õnneks tagasihoidlik, kuigi teed on kohati keskmisest libedamad olnud," lausus Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Ainus teadaolev liiklusõnnetus juhtus Tartumaal Tatra orus, kus teelt sõitis välja Renault Megane. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

Ühistransport liikus neljapäeva hommikul oluliste tõrgeteta. "Ühtegi kaebust pole meile laekunud ja ka vedajad pole teavitanud probleemidest," kinnitas Kagu ühistranspordikeskuse juht Sander Saar.

Ilmaprognoosi kohaselt pärastlõunal sajuvõimalus väheneb. Õhutemperatuur tõuseb veidi, kuid jääb miinuspoolele. Kell 11 oli riigi ilmateenistuse andmetel õhutemperatuur Lõuna Eestis 3,7 kuni 4,4 miinuskraadi.

Lumikatte paksus oli hommikul kell kümme suurim Jõgevamaal Tiirikojal, kus selle paksuseks oli 9 sentimeetrit. Valgas oli lumikatte pakus viis, Otepääl kuus ja Võrus neli sentimeetrit.

Maanteeamet soovitab autojuhtidel vältida möödasõite ning muutlike ilmaolude korral olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda. Meeles tasub pidada, et naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui talvel suvise sõidukiirusega sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles