Alanud nädal pakub kohati kuni 18 miinuskraadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud nädalal kogub pakane hoogu ning nädala teisel poolel võib kohati olla öösiti kuni 18 miinuskraadi, prognoosib ilmateenistus.

Kolmapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ning sajab lund. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 3-8 m/s. Külma on 6-11, saarte rannikul 3 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab lund, pärastlõunal jääb sajuhooge harvemaks. Puhub edela- ja läänetuul 5-11 m/s. Külma on 1-5 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab vähest lund. Puhub edela- ja lõunatuul 4-11 m/s. Külma on 5-11 kraadi, Lõuna-Eestis võib temperatuur langeda kuni -14 kraadini, saarte rannikul on kohatu kuni kraad külma. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja rannikul sajab kohati vähest lund. Tuul pöördub kagusse 3-8 m/s. Külma on 3-8 kraadi, saarte rannikul tõuseb õhutemperatuur kohati 0 kraadi juurde.

Reede öösel on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub kagu- ja idatuul 2-8 m/s. Külma on 9-14, paiguti 18 kraadi. Päeval on pilves selgimistega peamiselt sajuta ilm. Puhub ida-, kirdetuul 3-9 m/s. Külma on 3-8 kraadi.

Laupäeva öö tuleb kõrgrõhkkonna servas olulise sajuta. Päeval võib madalrõhkkonna servast lund puistata. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Öösel on mandri sisealadel külma 4-9 kraadi, sisemaal võib temperatuur kohati alla -10 kraadi langeda, päeval on külma 2-7 kraadi.

Pühapäeval sajab madalrõhkkonna mõjul vahete-vahel lund. Tuul pöördub lõunakaarde, aga märgatavalt ei tugevne. Külma on öösel 3-9 kraadi, päeval on termomeeter vahemikus 0 kuni -4 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval liigub madalrõhulohk üle Skandinaavia Läänemerele, toob lund ja tõstab lõuna- ja kagutuule tugevaks. Lääne-Eestis on külma 1-5, Kesk- ja Ida-Eestis 5-10 kraadi, päeval jääb temperatuur vahemikku 0 kuni -5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles