Vene turistid tegid Eestisse mullu 1,7 miljonit reisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää on Valgamaal üks populaarsemaid kohti, kuhu turistid aasta läbi tulevad.
Otepää on Valgamaal üks populaarsemaid kohti, kuhu turistid aasta läbi tulevad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti oli mullu Vene turistide seas populaarsuselt seitsmes sihtkoht ning reiside arv Eestisse kasvas 14,4 protsenti 1,7 miljoni reisini, teatas Vene statistikaamet Rosstat.

Kokku kasvas Vene kodanike välisreiside arv mullu 25,2 protsenti ehk 8 miljoni võrra 39,6 miljonini. Kasvu põhjusena tõi Rosstat välja Türgi avanemise Vene turistidele, rubla stabiliseerumise teiste valuutade suhtes ning üldise majandusolukorra paranemise.

Populaarseim sihtkoht oli 4,5 miljoni reisiga Türgi. Reiside arv sinna kasvas 5,6 korda, tulenevalt asjaolust, et 2016. aasta jaanuarist augustini olid tšarterlennud ja massiturism sinna keelatud.

Teisel kohal oli Abhaasia 4,3 miljoni reisiga, kolmandal Soome 3,3 miljoniga. Reiside arv neisse kasvas vastavalt 2 ja 15,2 protsenti. Reiside arv Kasahstani kasvas 4,5 protsenti 3 miljonini ja Ukrainasse 26,5 protsenti 2,3 miljonini. Populaarsuselt kuues sihtkoht oli 2 miljoni reisiga Hiina, kus reiside arv kasvas 19,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles