Eelarve tõotab palgatõusu ja tööde lõpetamist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Valga linna 2013. aasta eelarve toob õpetajate palgatõusu ja oluliste objektide valmimise,» rõhutatakse Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti koostatud pressiteates.

Linn kavatseb teate kohaselt tõsta 2013. aastal munitsipaaleelarvest palka saavate õpetajate töötasu, kavandades selleks vähemalt 126 000 eurot lisaraha. Kultuuri- ja sporditegevuse toetuseks eraldatakse eelarve eelnõu kohaselt võrreldes tänavusega vähemalt 20 000 eurot rohkem.

Olulisematest objektidest viiakse eelnõu kohaselt tuleval aastal lõpule Kungla tn 16 koolihoone ja jaamahoone rekonstrueerimine.

J. Kuperjanovi tänav on kavas uuendada Pika tänava ristmikust Kesk ja Vabaduse tänava ristmikuni. Tänava all ja ääres vahetatakse välja kõik kommunikatsioonid, tänav tahetakse muuta sobivamaks kergliiklusele, samuti on kavas parandada bussipeatuste olukorda.

Valga linnapea Kalev Härk rõhutas, et Valga linna arengukavas on olulisel kohal hariduse ja linnaruumi areng, mistõttu 2013. linnaeelarves just nendesse valdkondadesse lisaraha kavandatakse.

Veemajandusprojekti kesklinnaosa torustikuvahetuse tööd on plaanis viia ellu tempos, mis võimaldab pärast kaevetööde lõppu taastada kohe ka tänavakatte. «Tahame vältida varasemat praktikat, kus torustikutöödeks kaevati suures mahus üles tänavaid, kuid puudusid kava ja vahendid teekatte kvaliteetseks taastamiseks,» ütles Härk.

Valga linn soovib 2013. aasta linnaeelarve põhitegevuste osas vastu võtta käesoleva aasta lõpuks. Eelarve koostamise põhimõtted ja ajakava lepiti kokku 28. septembri linnavolikogu istungil ja 2013. aasta Valga linna eelarve eelnõu esimene lugemine linnavolikogus toimub 23. novembril 2012.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles