Advokaat ei ilmunud vanglasse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vangla. Foto on illustreeriv.
Tartu Vangla. Foto on illustreeriv. Foto: Postimees/Scanpix

Kuigi tuntud Lõuna-Eesti advokaat Vello Luik pidi kriminaalkuriteos süüdimõistetuna esmaspäeval, 15. oktoobril minema Tartu vanglasse karistust kandma, ei ilmunud ta justiitsministeeriumi andmetel sel päeval vanglasse, andis Valgamaalasele teada ministeeriumi pressiesindaja Kaisa Lutter.

Ta selgitas, et kui inimene ei ilmu õigeaegselt vanglasse temale määratud karistust kandma, teeb vangla politseile taotluse sundtoomiseks. «Vangla täna (16. oktoobril – toim.) ka vastava taotluse esitas. Edasisega tegeleb juba politsei,» lisas pressiesindaja.

Kohus otsustas kokkuleppemenetluses saata Luige kaheks aastaks ja kuueks kuuks vangi. Mõistetud vangistusest kuulub trellide taga kandmisele kolm kuud.

Süüdistuse järgi omandas Luik pankrotihaldurina töötades ajutise pankrotihaldurina likvideerija ülesannetes pankrotivara kokku ligi 5,6 miljoni krooni eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles