Valgamaad esindavad konkursil Novella Hansoni õpilased

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaveril mängib Novella Hanson.
Klaveril mängib Novella Hanson. Foto: Kunnar Rüsülainen/ Valgamaalane

Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimub 16.-18. aprillil rahvusvaheline laste- ja noortekonkurss Tähtede Laul, kus võistlustulle astuvad teiste seas ka Tõrva laulustuudio esindajad.


Konkursil osalevaid Tõrva laulustuudio õpilasi juhendab Novella Hanson. Mõnd õpilast saadab ta ise ka klaveril, kitarril saadab lapsi aga Andre Maaker.

Tõrvakate noorim osavõtja Emma Laureen Paul osaleb 5-6aastaste, Pamela Paul 7-10aastaste ja Deivi Kivi 14-16aastaste solistide vanuserühmas. Vanimas, 17-20aastaste solistide rühmas astuvad üles Adeele Sepp ja Sirli Pippar.

Tõrva laulustuudio on konkursil esindatud ka 17-20aastaste vanuserühma kuuluva ansambliga Jazzynelly. Novella Hansoni laululapsed on tänavu ainsad konkursil osalejad Valgamaalt.

Aastal 1996 alguse saanud laulukonkurss muutus rahvusvaheliseks kuus aastat tagasi, mil esimest korda võistlesid eesti laululastega koos muusikasõbrad Lätist ja Leedust. Tänavu on kaugeimate külalistena lubanud osaleda Moldova lauljad.

Võistluse tugevustena nimetab korraldaja Varje Lepp professionaalse heli- ja valgustehnikaga lava ning sõltumatut rahvusvahelist žüriid.

Alates eelmisest võistlusest aastal 2007 saavad noored ja andekad lauljad end proovile panna üle aasta. Põhjused on Varje Lepa sõnul seotud nii
korraldusliku poolega kui ka sellega, et lauljatel oleks aega end põhjalikult ette valmistada.

Eestile on Tähtede Laul läbi aegade toonud näiteks sellised tugevad tegijad muusikailmas nagu Sandra Nurmsalu, Liisi Koikson, Iiris Vesik, Kerli Kõiv, Laura Põldvere, Hanna-Liisa Uusmaa, Luisa Värk ja Maarja Kivi.

Vaata ka http://tahtedelaul.meero.ee/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles