Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle Eesti tuntuks saanud jõhker koolitüdrukute peksuvideo filmiti Valga Jaanikese koolis. Direktor Anne Arrak ei näe põhjust kiusajaid erikooli suunata. Laupäevases paberlehes räägib ka ühe Valgamaa tavakooli õpilane, kuidas teda kiusatud on.

Valga haigla juht Marek Seer leiab, et arstide streik on pigem väljendusviis. Suuremate murekohtadena nimetab ta suurt töökoormust ja poliitikute suutmatust otsustada, mis meie tervishoiust saab.

Pärast Hummuli vallas juhtunud õnnetust, kus naine koos koeraga katmata kaevus hukkus, on maakonnas avastatud teisigi taoliselt ohtlikke kohti. Osa neist on praeguseks suletud.

Valga kultuurikeskuse katus saab vettpidavaks aasta lõpuks. Septembris välja kuulutatud hange katusetöödele on lõppenud ning linnavalitsuse hankekomisjon tunnistas parimaks OÜ Novabild pakkumuse.

Lasteabitelefoni projektijuhi Külli Friedemanni arvates oskame näha, kui asjad ei ole mõnes peres nii hästi kui võiksid, aga sekkuma eriti ei kipu. Mõni laps aga perevälise abita hakkama ei saa.

Valga loomaarst Jaan Luht külastas hiljuti Põhja-Koread. Riik, mille kohta levib hulganisti õudusjutte ning mida peetakse maailma suletuimaks, pakkus erinevaid emotsioone.

Juba üle kahe kuu on Nõuni neiu Merily Viks vahetusõpilane Hollandis Friisimaal. Lisaks maailma avastamisele on tema suur eesmärk ära õppida hollandi keel.

Pea igas kodus, kuhu uued elanikud kolivad, on varem elanud teised inimesed. Nad on kogenud nii rõõmu kui valu. Selleks, et nende elu uut inimest ei segaks, võiks kodu puhastada. Puhastamise all ei mõtle geobioloog Kalju Paldis vaid tolmu võtmist ja põranda pesemist, vaid energeetilist puhastamist, mis korjab üles nii-nimetatud minevikuinfo.

Paberlehes ka fotoreportaaž toimetuse fotograafi Arvo Meeksi käigust Teringi rabasse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles