Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Teispäeva õhtul avaneb Valgamaa põllumeestel võimalus ühineda Balti riikide protestiaktsiooniga võrdsete toetuste eest. Peetakse kõnesid, mängib orkester ning jagatakse piima.

Tänavu peavad Valgamaa jahimehed hundi- ja ilvesejahil mullusest enam tegema koostööd naabermaakondadega, sest limiite jagati maakondade üleselt. Mida uuest korrast arvatakse?

Helme vallavanemale Tarmo Tammele teevad muret riigiasutuste tühjaks jäetud hoonekompleksid. Paremaid päevi ootavad nii endise kutsekooli majad Helme alevikus kui sanatoorse internaatkooli kompleks Pokardis. «Helme osas ei leidnud riik võimalust omavalitsusele vastu tulla, Pokardi puhul pakutakse lausa vägisi,» võttis vallavanem olukorra kokku.

KredExi kommunikatsioonispetsialisti Tarmo Selistelt saadud infost selgus, et lasterikastele peredele mõeldud kodutoetuste eraldamise otsused on tehtud. Peredele saadeti oktoobri teises pooles välja ka vastavasisuline kirjalik teade.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo tüürib Eesti koolivõrku jõuliselt suurte riigikoolide poole. Väikesi maagümnaasiume ootab samas sulgemine, kuigi minister tõdeb, et see tee on vaevaline.

Kahe lapse isa ja nelja lapselapse vanaisa Aleksander Mõttust ehk Sassi, nagu kohalikud teda kutsuvad, võib näha nii kaitseliitlase laigulises välivormis kui abipolitseiniku neoonkollases helkurvestis. Kodu ja pere on vastse Otepää valla isa tagala, kus jõudu koguda ning pingeid maandada.

Sünnimärkide kaardistamine aitab varakult avastada nahavähki, mis on just valge rassi haigus.

Zooloog Nikolai Laanetu rääkis Tõrva loodusõhtul kobrastest ja teistest kalda-alade ulukitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles