Algas Tartu-Valga raudteelõigu remonttööde teine etapp

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel, järgmise aasta algusest hakkab Valgast Tartu sõitma kaks rongipaari.
Talvel, järgmise aasta algusest hakkab Valgast Tartu sõitma kaks rongipaari. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval, 6. aprillil algas pöörangu vahetamisega Palupera jaamas Tartu-Valga raudteelõigu remontööde teine etapp, teatas Eesti Raudtee.


Käesoleval aastal remonditakse antud lõigul kapitaalselt 29 kilomeetrit peateid, lisaks parandatakse jaamateid ja vahetatakse pööranguid.

2009. aastal keskendub remont Tartu-Ropka-Nõo-Elva ning Sangaste-Valga lõikudele ja Valga jaama peateele ning Elva, Puka, Sangaste ja Valga jaamateede uuendamisele. Samuti vahetatakse Palupera, Puka, Keeni, Sangaste ja Valga jaamades välja kokku 32 pöörangut.

Eelmisel aastal jõuti remontida 27 kilomeetrit peateid. Kapitaalselt remonditi Nõo-Elva-Palupera ja Keeni-Sangaste peateed ning Nõo ja Palupera jaamateed ning vahetati pöörmed Ropka, Nõo, Elva ja Palupera jaamades.

Tartu-Valga raudteelõigu kapitaalremont lõppeb käesoleva aasta lõpuks. 2010. aastasse jäävad reisijate platvormide ja raudteeviaduktide rekonstrueerimine Valga jaamas.

Tartu-Valga lõigu kapitaalremondi peatöövõtja on Soome raudtee tütarettevõte VR-Rata OY.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles