Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas ärimeestena tuntuks saanud Valter Malm ja Roland Põder on kriminaaluurimise all. Põder lahkus sellega seoses ka erakonnast. Milles neid kahtlustatakse?

Pea ülehelikiirusel on lähenemas jõulud ning maakonna kolm keskust valmistuvad advendiajaks, et linnaruumid jõulupuude ja -tuledega ehtida. Tõrvas on juba kuuskki püsti. Kuidas see leiti?

Kolmapäeval kuulutati välja Valgamaa tänavused parimad mittetulundusühingud. Konkursil «Valgamaa MTÜ 2012» pälvisid tunnustuse Kungla, Valga Petanque Klubi ja Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla.

Neljapäeval kohvik-restoranis l.u.m.i toimunud Valgamaa turismi aastaseminar tipnes tunnustusüritusega. Tegusaimaks tänavuseks meeskonnaks tunnistati GMP Clubhoteli kollektiiv. Juhataja Margus Mäll arvas, et tunnustus on ära teenitud.

Neljapäeva õhtul kogunes Ala rahvamajja hulk kirevates seelikutes naisi ja mustades kuubedes mehi, et pidada maha suur perepidu.

Kooliõpilased näitasid Valga kultuurikeskuses, millist koolimoodi nad suudavad luua. Parimad olid vene kooli noored.

Valga gümnaasiumi õpilased ja õpetajad külastasid õppeaasta esimesel poolel nii Islandit, Itaaliat, Hispaaniat, Tšehhi- kui Saksamaad. Elamusi jagus, mõnigi neist oli lausa jahmatav.

Neid võiks kirjeldada kui julgeid, hakkajaid, kuldsete kätega mehi, kes valmis kodukoha kaitseks välja astuma. Nad ei tee seda au, kuulsuse ega raha nimel. Nad on Sangaste ja Karula vabatahtlikud pritsimehed.

Aastaid tagasi tuli Ulvi Riitsalu koos abikaasa Tiiduga Tõrva, et rajada linna oma kodu. Naine, kes on tantsinud ja võimelnud sisuliselt kogu elu, otsustas ka uues elukohas lapsed tantsima panna. Nii alustasidki Tõrva kultuurimaja juures 1992. aastal tegevust algklasside ja vanema vanuseastme liikumisrühmad.

Tellijad saavad koos Valgamaalasega ka ajakirja 60+ värske numbri. Seekord on selles muu hulgas juttu eestlaste matusekultuurist ja -kommetest ning selle kurva teema praktlisest poolest. Tervisekülgedelt saab teada, miks käed-jalad külmetavad ning leiab ka infot proteeside ja loodusravi kohta. Samuti võib lugeda sellest, kuidas valmistada oma kodu ette eaka inimese põetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles