Esialgu aega broneerida ei saa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: broneering.politsei.ee

Isikut tõendava dokumendi taotlemiseks või kättesaamiseks saab nüüdsest paljudes Eesti paikades veebi kaudu endale aja kinni panna. Süsteemi testperiood kestab aasta lõpuni, andis teada Katrin Rohtla politsei- ja piirivalveameti (PPA) kommunikatsioonibüroost.

Valgas esialgu uut süsteemi rakendada ei saa. Nagu Rohtla Valgamaalasele kinnitas, on enne vaja printer ümber seadistada. See aga võib aega võtta mitu nädalat. Siiski peaks suure tõenäosusega süsteemi saama ka Valga teeminduskeskuses kasutada veel sel aastal. «Igatahes töö selle nimel praegu käib,» ütles Rohtla.

PPA kodakondsus- ja migratsiooniosakonna teeninduskeskuse juhataja Tatjana Portnova sõnul kulub aja broneerimiseks kõigest paar minutit. «Tegime võimalikult lihtsa ja kasutajasõbraliku lahenduse. Sama mugavalt ja kiiresti peaks sujuma broneeringuga kliendil meie teeninduste külastamine. Oluline on järgida juhiseid.»

Pärast aja broneerimist veebilehel saab klient broneerimisteate, mille võib arvutisse alla laadida, välja printida või vajadusel saata enda e-posti aadressile. Teade tuleb teenindusse kaasa võtta või sellel olev numbrikood meelde jätta. Teenindustes olevates järjekorrapultide menüüst tuleb valida «broneeritud aeg» ja seejärel sisestada numbrikood või skaneerida QR-kood, mis asub teate parempoolses nurgas.

Ettepanekuid süsteemi paremaks muutmiseks oodatakse politsei veebilehel asuva tagasiside rubriigi kaudu või politsei- ja piiriameti teeninduskeskuse meiliaadressil.

Copy
Tagasi üles