Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobris välja kuulutatud perearstikonkurss kandis vilja vaid osaliselt. Neljale maakonna nimistule laekus üks sooviavaldus: uue tohtri saavad Puka valla elanikud.

Viisakusest looduse vastu, mille all peetakse silmas ka prügi viimist ettenähtud kohta, on räägitud palju – ometi pole probleem kadunud. Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp avaldas nördimust, et pidevalt leitakse metsa alt kotikesi jäätmetega.

Esmaspäeva hommikul oli Valga põhikooli Lembitu tänava koolihoone klassiruumides sooja 13–14 kraadi, mistõttu otsustas kooli juhtkond poole päeva pealt õpilased koju saata.

Juba pea kolm kuud on kaks Valga gümnasisti viibinud vahetusõpilasena Austrias. Lisaks maailma avastamisele soovivad tüdrukud sel moel lihvida saksa keele oskust.

Otepää looduskeskuses rääkis tunnustatud fotograaf Remo Savisaar oma piltide sünnilugusid. Savisaare jutust jäi kumama, et väga suurt rolli mängivad loodusfotograafi töös juhus ning kannatlikkus loomade ja lindude käitumist tundma õppida.

Nädalavahetusel süttisid esimese advendi puhul tuled Valgamaa suuremate keskuste jõulupuudel.

Valgamaalase lugeja tundis muret, et Pedeli luik on hakanud iseloomu näitama. Keskkonnaameti looduskaitse bioloogi Priit Voolaiu sõnul võib üks põhjus, miks luik agressiivselt käitub, olla see, et inimesed on ta oma toitmisega liigselt ära hellitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles