Valgamaal tegutses märulipolitsei

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei. Foto on illustreeriv
Märulipolitsei. Foto on illustreeriv Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees / Scanpix

Märulipolitsei reidid erinevatesse maakondadesse jätkusid eelmisel nädalavahetusel. Siis külastati Valgamaad, andis teada politsei- ja piirivalveameti vanempressiesindaja.

Politsei-ja piirivalveameti kiirreageerimistalituse 12 politseiametnikku kontrollisid koos Valga kolleegidega nädalavahetuse kolme päeva jooksul kokku 1462 sõidukijuhti.

Valga politseijaoskonna patrullteenistuse vanem politseileitnant Robert Kõvask ütles, et ühisoperatsiooni käigus avastati kolm alkoholijoobes sõidukijuhti, kusjuures üks nendest oli koguni kriminaalses joobes. Ühel sõidukijuhil puudus aga vastava kategooria juhiluba haagise vedamiseks.

Veel selgitati välja neli muud liiklusalast rikkumist: kinnitamata turvavööd ja helkurita pimedas kõndimine. Peeti kinni ka alkoholijoobes alaealine.

Maakonna erinevates kohtades kontrolliti ka lõbustusasutusi. Nendes rikkujaid ei avastatud.

«Ühelt poolt on heameel, et avastati nii vähe rikkujaid, teisalt aga tuleb tõdeda, et liiklustihedus Valgamaa teedel oli äsja mahasadanud lume ja halbade teeolude tõttu väga hõre, paljud kohalikud teed olid aga hoopis raskesti läbitavad,» tõdes Kõvask.

Üldse oli möödunud nädalavahetus tema kinnitusel politseile saabunud väljakutsete ja laekunud teadete poolest tavalisest rahulikum. Ka lõbustuskohtades oli vähe rahvast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles