Lüheneb pensionide kojukande periood

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioni kojutoomine läheb saajale kallimaks.
Pensioni kojutoomine läheb saajale kallimaks. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Jaanuarist 2013 lüheneb riiklike pensionide kojukande periood kolme päeva võrra, andis teada AS Eesti Post kommunikatsioonijuht Inge Suder.

Uus pensionide väljamakse periood kojukandes on iga kuu 1.–15. kuupäev, senise 1.–18. kuupäeva asemel. Pensionärid, kelle pensioni kuupäev on seni olnud iga kuu 16.–18. kuupäev, hakkavad jaanuarist pensioni saama paar päeva varem.

16. kuupäeva pensionid on toodud 14. kuupäeva peale. 17. ja 18. kuupäeva pensionid on toodud 15. kuupäeva peale.

Detsembri väljamaksetega jäetakse pensionäridele ka teavituskiri uue pensioni väljamakse kuupäeva kohta.

Riigihanke tulemusel muutub jaanuarist ka pensioni kojukande teenustasu. Senise 4,60 € asemel hakkab see olema 4,88 €. Uus hind kehtib järgmised kaks aastat. Muudatus puudutab pensionäre, kes tellivad pensioni koju oma kulul.

Vastavalt riiklikule pensionikindlustuse seadusele saab pensionär esitada elukohajärgsele pensioniametile taotluse pensioni kojutoomiseks riigi kulul, kui tal esineb liikumistakistus või kui ta elab hajaasustusalal ja pangateenus on raskesti kättesaadav.

Eelpool mainitud taotluse esitamise võimalus puudutab nii sügava puudega töövõimetuspensionäre, sügava puudega püsivalt töövõimetuks tunnistatud rahvapensioni saavaid isikuid kui vanaduspensioniealisi isikuid.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles