Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Reedel võttis Otepää taas vastu talvepealinna tiitli, kui kell 13.11 algas astronoomilise aja järgi talv.

Neljapäeva hilisõhtul tähistati Valga-Valka piiril rahvapeoga viie aasta möödumist sellest, kui riigid liitusid Schengeni viisaruumiga. See tähendas pideva kontrolli kadumist kahe riigi piirilt.

Neljapäeva õhtul kuulutati Hummulis välja mulkide jõulurahu. Samas vannutas Mulgi Kultuuri Instituut ametisse uue vanema.

Paljudele on jõulupühad puhkamise aeg. Ometi leidub neidki, kel tuleb selg sirgu ajada ja tööpostile tuisata. Kes ja miks töötavad, loe paberlehest!

Valga põhikooli lapsed jätsid sellel aastal jõulupakkide tegemise ära, korjates raha endast nõrgematele.

Jõulukuul suunavad paljud asutused, ühingud ja eraisikud tähelepanu abivajajatele. Taheva hoolde- ja asenduskodus käib sõpru aastaringselt, kuid eriti palju külastatakse seda detsembris.

Ehitusvaldkonnas tegutsev E&G OÜ kingib koostöös OÜga Nordicvent ja kirjastusega Loogiline lastekodudele lauamängu. Heategevusliku projekti eesmärk on õpetada vanemateta kasvavaid lapsi rahaga ümber käima.

Jõulud on aeg, kus tähistada talve haripunkti jõudmist, räägivad Elmo Saul ja Vaike Hannust Palupera vallast, kes on pea alati selle aja perega veetnud. Oma pere jõuludest räägib ka Valgast pärit Kristina Siimann.

Enamik maakonna omavalitsusi tänavu jõulu- ega aastapreemiaid ei jaga. Küll tehakse kingitustega jõulurõõmu lastele, vanuritele ja puudust kannatavatele peredele.

Rubriigis «Kümme küsimust» vastavad küsimustele kahe linna, Otepää ja Tõrva tuntud tantsuõpetajad, kes alustanud tantsuteed lapsepõlves ning nüüdseks juba aastaid ise mitut rühma juhendanud: Kaire Ojavee ja Ulvi Riitsalu.

Hummuli lasteaias peeti jõululaata. Osta sai piparkooke, komme, mandariine, laste valmistatud kaarte, käsitööesemeid ja emade õmmeldud pajalappe. «Küll oli tore vaadata, kuidas kaheaastane laadamöllu sekkus ning kauba eest kaks kallit saada soovis,» kirjeldas direktor Anu Unt muigelsui. Selgub ka, et nii mõnigi selle lasteaia mudilane on näinud päkapikku.

Paberlehes ka lugejate saadetud fotod jõuluootusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles