Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa omavalitsustest panustavad tänavu aastavahetuse tulevärki Valga ja Otepää. Olude sunnil jäävad üle pika aja selles osas kõrvaltvaatajaks ka Puka vallajuhid.

Mandariinid on jätkuvalt kõrgelt hinnatud jõulumaius, jõuluperioodil oli see popim kaup nii Valga Rimis, Säästumarketis kui Maximas.

Järgmisel suvel kõrguvad kolmes Valgamaa paigas umbes kuuemeetrised kollased aknad, mis peaksid turiste ligi meelitama. Idee sai alguse Hollandis asuvast Groningeni piirkonnast, kus üleval 12 akent teemamarsruudiga.

Mitmel moel tuntust kogunud Ants Manglus jäi MTÜ Puka Arenduse ja Noorte Koda juhatuse liikmena kohtus alla Valgamaa partnerluskogule.

Reede õhtuhämaruses võis Valgas liikumas näha päkapikku ja jõuluvana. Linna Lionsi klubi ehk lõvide toetusel ja eestvõttel sai üllatuse osaliseks üle kolmekümne lapse.

Eesti kanalite aastavahetuse kavades on hulk saateid, mis valminud just selleks aastavahetuseks. Näha saab naljasaateid ja kontserte, filme ja reportaaže. Vaatamist jagub nii lastele kui täiskasvanutele.

Kaks Valga gümnaasiumi õpilasfirmat osales Tartus Tasku keskuses piirkondlikul õpilasfirmade laadal. Valgalaste kaup tekitas huvi ning leidis ostjaskonna.

Ilmselt on paljudele omaseks saanud pikka talvist pühadeaega lookas laua taga verivorsti matsutades veeta, ent mõnigi eelistab jõulu- või aastavahetusroogi hoopis välitingimustes lõkketule valgel nautida.

Kui palju me tegelikult teame, milline näeb välja kirjakandja argipäev? Kas arvamus, et nad peavad pidevalt rinda pistma kurjade ja agressiivsete koertega, on müüt? Miks ikkagi on meie postkastides reklaam? Kas süüdistada postiljoni? Kui keerukas on lumistel teedel oranžil postijalgrattal vuramine? Valgamaalase reporter oli ühe päeva jooksul postiljoni rollis.

Laupäevases paberlehes on ka ülevaade maakonna 2012. aasta kõige tähtsamatest sündmustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles