Mõttetalgud võivad ületada prügikoristuskampaaniat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak.
Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak. Foto: Sille Annuk.

Uuringufirma Norstat Eesti poolt läbiviidud kiirküsitluse andmetele tuginedes võib mõttetalgutele tulla rohkem inimesi kui prügikoristusele eelmisel aastal.



Lähtudes küsitluse tulemustest ja statistikaameti andmetest on mõttetalgutel osalejate prognoositav arv rohkem kui 65 000 inimest, teatas Minu Eesti koordinaator Eva Truuverk.

Küsitluse järgi kinnitasid kuus protsenti vastanutest soovi minna mõttetalgutele, mis vastaks statistikaameti andmetel 65 283 inimesele Eestis alates 18 eluaastast.

92 protsenti oli teadlik mõttetalgute toimumisest. Küsimusele, kellele on Minu Eesti mõttetalgutest kõige enam kasu, oli 68 protsenti mõttetalgutel osaleda plaanijatest veendunud, et kõigile.

Kuigi küsitluse tulemused on positiivsed, on korraldajad mures registreerumise madala aktiivsuse pärast.

«Mõttetalgulisi ootab üle 485 mõttekoja, tublid kojavanemad ja koolitatud talgujuhid. Oleme teinud kõik, mis oskame, selleks, et tuua inimesi kokku arutlema meile kõigile oluliste asjade üle. Kas aeg on tegelikult mõttetalguteks küps, selgub 1. mail,» ütles ürituse eestvedaja Rainer Nõlvak.

Käesolevaks hetkeks on registreerunud 2160 inimest.

Mõttetalgud annavad kodanikele võimaluse kokku tulla ja ühistes vestlusringides kiiresti leida lahendusi olulistele küsimustele nii kohalikul kui ühiskondlikul tasemel. Arutusele tulevad küsimused püstitatakse talguliste poolt kohapeal. Lahenduste elluviimisel saavad kaasa lüüa nii talgutel osalejad kui laiem ring huvilisi.

1. maiks on loodud keskkond mõtlemiseks ametlikes mõttekodades ligi 40 000 inimesele, 2000 inimesele omaalgatuslikes ning piiramatus arvus virtuaalsetes mõttekodades.

Kodanikualgatusena korraldatavatele Minu Eesti mõttetalgutele registreerumine toimub www.minueesti.ee kodulehel, raamatukogudes ja kojavanemate juures kuni 1. mai hommikuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles