Maadluseliit võtab sügisel Valgas mõõtu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Maadlusklubi
Valga Maadlusklubi Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Teist sünnipäeva tähistav Valga maadlusklubi on kasvanud arvestatavaks tegijaks. Seda näitab ka see, et klubi korraldada on sügisene suurvõistlus.

Medaleid on Valga maadlejad toonud nii noorte, täiskasvanute kui ka veteranide klassis. Lisaks headele tulemustele erinevatel võistlustel korraldas klubi sel talvel ka oma lahtised võistlused, mida teiste seas kiitis ka kahekordne maailmameister August Englas. Võistlus on leidnud endale koha Eesti maadlusliidu kalenderplaanides.

Seega on asjade loogiline käik, et sel aastal usaldati Valga klubi korraldada Eesti meistrivõistlused absoluutkaalus. 80–130 kilogrammiste meeste võistlus on plaanis Valgas maha pidada 17. oktoobril. Valga maadlusklubi ühe eestvedaja Heldur Laine sõnul on võistlustele oodata Eesti raskekaalu eliiti eesotsas maailmameister Heiki Nabiga.

Viimati võistlesid Valga noored maadlejad möödunud laupäeval võistlusel 33. Vändra Lahtine Matt, mida korraldas maadlusklubi Suure Karu Pojad. 110 võistleja seas osalesid ka viis noort ja üks täiskasvanu Valgast.

Täiskasvanute klassis kuni 96 kg maadelnud Evo Saar pääses finaali, kus jäi punktidega alla Kehtna mehele Imre Kullole. Evo Saare poeg Ott Saar läks matile noorteklassis kuni 38 kg poiste seas. Nagu isal, tuli ka pojal leppida seekord teise kohaga. Kaalukategoorias kuni 60 kg pääses Karel Järvik lohutusringist kolmanda koha matšile ja võitis pronksmedali.

Treener Heldur Laine võis rõõmu tunda ka kõige nooremate esinemisest. Samas kategoorias maadelnud Geron Sillamägi ja Kevin Koik said kõigis eelringi kohtumistes seljavõidud ja läksid finaalis omavahel kokku. Parem oli seekord Geron Sillamägi. Oma kategoorias sai kõik puhtad võidud Mark Anissimov, tasuks teine järjestikune turniirivõit.

Nädalavahetusel ootab Valga maadlusklubi mehi ees Balti veteranide turniir Daugavpilsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles