Maavalitsus sõlmis uue koostööleppe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaa Ministrite Nõukogu. Valga maavanem Margus Lepik ja PMN direktor Berth Sundström allkirjastasid koostöölepingu.
Põhjamaa Ministrite Nõukogu. Valga maavanem Margus Lepik ja PMN direktor Berth Sundström allkirjastasid koostöölepingu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus sõlmisid teisipäeval uue koostööleppe. Samas tutvustati nii kultuuri- kui ärivaldkonna toetusi.

Põhja- ja Baltimaade rahastamisprogrammidega oli teisipäeval Valga maavalitsusse tutvuma kogunenud paarkümmend omavalitsuste, MTÜde ja ametiasutuste esindajat. Nad olid tunnistajad ka sellele, kuidas
Valga maavanem Margus Lepik ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) Eesti esinduse direktor Berth Sundström järjekordse koostöökokkuleppe allkirjastasid.

«Aastate jooksul saadud toetused, mis võimaldanud omavalitsustel, asutustel ja MTÜdel õppereisidel kogemusi vahetada, on olnud kaalukad,» tunnustas maavanem lepingupartnerit.

Koostöö üle avaldas rahulolu ka Sundström. «Käisin Valgas kaks aastat tagasi ja lubasin järgmisel korral tervitada eesti keeles. Eelmisel aastal ei saanudki tulla, kuna keel veel selge polnud,» tekitas esinduse direktor kohaletulnute hulgas eestikeelse sõnavõtuga elevuse.

Järgnenud infopäeval tutvustas PMNi Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik Põhja- ja Baltimaade haridusprogrammi Nordplus avaliku halduse ja ettevõtluse mobiilsusprogrammi.

PMNi Eesti esinduse kultuurinõunik Eha Vain rääkis võimalustest taotleda toetusi kultuuri- ja kunstivaldkonnas. «Rahastuse saab 20 kuni 25 protsenti taotlustest, mis näitab kõrget konkurentsitaset,» nentis Vain.

PMNi nõunik Merle Kuusk rääkis MTÜde toetusprogrammidest, kust toetusi võimalik taotleda lisaks MTÜdele ka sihtasutustel. Kõikide toetusliikide taotlusi on võimalik esitada elektrooniliselt.

Valga linnavalitsuse arendusnõunik Marika Post rääkis avaliku halduse programmist kasutaja pilgu läbi. Tema sõnul on taotlemisel oluline määrata sihtgrupp ning seejärel leida partnerid.

Eraldatud toetuse abil käisid Valga linna, Tõlliste, Taheva, Karula ja Õru valla ametnikud eelmise aasta märtsis Rootsis ja mais Taanis õppereisil saamas kogemusi omavalitsuste ühinemise teemal. «Lisaks praktilistele teadmistele sai loodud sidemeid,» selgitas ametnik.

Tema sõnul on nii taotlusi kui aruandlust hõlbus teha e-keskkonnas ning karta pole vaja ka liigset bürokraatiat.
Järgmisena plaanib Valga linnavalitsus koostööd linnaplaneeringu valdkonnas.

Skype`i vahendusel üritas oma positiivsest kogemusest rahastamise taotlemise osas rääkida Tiit Oidjärv Eesti Keskkonnainstituudist. Kahjuks jõudis kõne kuulajateni vaid katkendlikult.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles