Valgamaal algab Eel-Erna retk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Valgamaa maleva võistkond 2008. aastal.
Kaitseliidu Valgamaa maleva võistkond 2008. aastal. Foto: Erakogu

Reedel Valgamaal algavast Kaitseliidu sõjalis-sportlikust võistlusest «Eel-Erna retk» võtab osa 26 ning ja Naiskodukaitse koormusmatkast kümme võistkonda.

Mõlemad üritused algavad reedel. Ööpäeva jooksul tuleb mõlemal võistlusel osalejatel läbida trass Valgamaa metsades ning täita mitmekülgseid sõjalisi oskusi nõudvaid ülesandeid rajale jäävates kontrollpunktides, teatasid võistluste korraldajad.

Eel-Erna arvestuses on end üles andnud 26 võistkonda ja Naiskodukaitse koormusmatkal lööb kaasa 10 võistkonda. Külalistena osalevad Kaitseliidu võistlusel kaitseväe ühendatud õppeasutuste, piirivalve ja reservohvitseride kogu esindused. Võistkondade suurus on neli põhiliiget ja vähemalt üks tugiliige võistkonna kohta.

Tänavune võistlus on nii ajaliselt kui ka distantsilt varasematest samasugustest jõukatsumistest lühem, kuid see-eest tuleb rajal lahendada rohkem ülesandeid. Erna Seltsi presidendi Meelis Rätsepa sõnul on trass huvitav, sest võistlusmaastik on Lõuna-Eestile kohaselt raske.

Naiskodukaitse koormusmatka võistlejad liiguvad Eel-Erna võistlejatega samal rajal ja läbivad samad kontrollpunktid, kuid nende ülesanded on kergemad. Naiskodukaitse kümme võistkonda stardivad esimestena.

Eel-Erna kolm esimest võitjavõistkonda pääsevad Kaitseliitu esindama augustis korraldatavale sõjalis-sportlikule võistlusele Erna retk.

Võistluse peakorraldaja Kaitseliidu Valgamaa maleva pealiku kapten Rein Luhavälja kinnitusel tagavad korraldajad ja läbiviijad võistlusel ohutuse loodusele ja võistlejatele.

Korraldajad paluvad Valgamaa elanikelt mõistvat suhtumist, kui Tõlliste, Õru, Sangaste, Hummuli ja Otepää valla metsades ning teede ja põldude veeres sõjaväevormis patrullid liiguvad.

Võistkonnad peavad liikuma varjatult ja kohalike inimeste eluolu ei tohiks saada häiritud. Küll võib kosta paukpadrunite laskmist, sest võistkondi varitseb väljamõeldud vaenlane, kelle rollis on Kaitseliidu Tartu maleva liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles