Varavastaseid kuritegusid vähem, joobes juhte rohkem

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur
Justiitsminister Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri andmed näitavad, et kuritegude üldarv püsib 2012. aasta tasemel. Esimese kahe kuuga registreeriti kokku 6183 kuritegu, mida on 71 võrra rohkem (+1%), kui aasta tagasi samal ajal.

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul näitab kahe kuu statistika, et varavastaseid kuritegusid pandi eelmise aastaga võrreldes toime vähem, küll on aga kahjuks tõusnud tuntavalt joobes juhtimise kuritegude arv. "Kõikumised esimeste kuude kuritegude registreerimise statistikas on suured ning need hakkavad iga järgneva kuuga järjest rohkem stabiliseeruma, mistõttu parema pildi suundumustest saab paari kuu möödudes. Küll paistab selgelt probleemse näitajana silma joobes juhtimiste arvu jätkuv kasv, kuna nende kuritegude registreerimine ületab selgelt nelja varasema aasta näitajad," lausus minister.

Jaanuari ja veebruari jooksul langes kuritegude üldarv 76 kuriteoliigi puhul ja kasvas 66 puhul. Arvuliselt tõusis enim kelmuste ja joobes juhtimise kuritegude arv, viimaseid registreeriti kahe kuuga 542 juhtumit, mis on 80 juhtumi võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 156 juhtumi võrra. Nii poevargusi kui ka autode vargusi registreeriti varasemast vähem. Mõnevõrra on kasvanud sõidukitest ja eluruumidest toime pandud varguste arv. Tapmisi registreeriti kahe kuuga 11, mis on ühe võrra vähem, kui eelmisel aastal.

2013. aasta jaanuaris ja veebruaris registreeritud kuritegevuse ülevaatega saab tutvuda aadressil http://www.just.ee/baromeeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles