Külalisõpetajad jagasid koolides kogemusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal viidi IT-ÖÖ läbi Tõrva avatud noortekeskuses.
Valgamaal viidi IT-ÖÖ läbi Tõrva avatud noortekeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal toimus Eestis Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) algatusel koostöös «Tagasi kooli» tiimiga fookusnädal «Reaalainetega edukaks».

Koolidesse üle Eesti suundus sellega seoses enam kui 100 IKT valdkonnas töötavat inimest. Nende roll oli ärgitada noori reaalaineid õppima ning näidata sikliku kogemuse jagamise kaudu täppisteaduste seotust igapäevaelu ja karjääriga.

Nädala jooksul anti ligi 200 ainetundi. «Heameel on tõdeda, et ettevõtjad algatusega nii hästi kaasa tulid,» tundis rõõmu algatuse eestvedaja, ITLi projektijuht Doris Põld. Kokku oli külalisõpetajaid pea 60 valdkonna ettevõttest.

«Valgamaale meid koolikülastusele kahjuks ei kutsutud. Seevastu ettevõtjaid, kes olid valmis maakonna koolidesse minema, oli küll,» avaldas Põld kahetsust. «Küll aga oleme varem taoliste koolikülastusega käinud Valga vene gümnaasiumis.»

Peamiselt asendasid külalisõpetajad reaalainete, aga ka klassijuhataja ja ühiskonnaõpetuse tunde. Teemad olid peamiselt seotud tehnoloogia arenguga Eestis ja maailmas, aga neid oli ka robootika ja leiutamise valdkonnast.

Nädala kõrghetkena toimus 15.–16. märtsil noortekeskustes IT-öö. Üle 400 noore mõtles kaasa ning teostas plakati, esitluse või videona loovlahendused teemal «Miks IT eriala on parim valik?».

«Valgamaal toimus IT-öö Tõrva noortekeskuses. Seal osalesid ka Helme noortekeskuse noored,» kinnitas Põld Valgamaalasele.

Mitme kooliga on kokkulepped tunni andmise osas ka nädalaväliselt ning õpetajad saavad «Tagasi kooli» kodulehe vahendusel külalisõpetajaid tundidesse kutsuda ka edaspidi. Samuti jätkatakse IKT teemal koolikülastustega.

«Infotehnoloogiat on järjest enam tarvis kõikides eluvaldkondades, see tähendab, et tulevikus vajab noor sellega seotud oskusi igal juhul,» kommenteeris projektijuht Doris Põld edasisi plaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles