Eesti alustab üliterava pildiga HDTV otseülekandeid Eurovisioonilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digi TV
Digi TV Foto: Kanal2

Teisipäeva, 12. mai õhtul kell 22 jõuab eetrisse esimene kõrgeraldusega HDTV (High Definition Television) otseülekanne Moskvas toimuva Eurovisiooni lauluvõistluse esimesest poolfinaalist. See on üliselge pildiga nähtav kõikjal üle Eesti, teatas Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjon.

Ülehomme, 14. mail jõuab samal kellaajal eetrisse teine poolfinaal, kus võistlustules on ka Eesti esindaja Urban Symphony. Laupäeval, 16. mail samuti kell 22 on HDTV formaadis nähtav 54. Eurovisiooni lauluvõistluse finaal. Vahepealsel ajal on HDTV kanalil eetris videoklipid.

Kõrgeraldusega otseülekanne Eurovisioonilt tehakse Eesti rahvusringhäälingu, Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni ning telekanalite tehnilise edastuse eest vastutava AS Levira koostöös. HDTVd saavad tasuta näha kõik tavaantenniga vastuvõetava digilevi vaatajad, kel HD-toega digiboks või digiteler.

Digilevi tasuta programme jälgiv televaataja oma digiteleri või digiboksi programmide loetelust uue telekanali nimega «ETV HD TEST».

Juhul, kui HDTV kanaleid programmivalikus näha pole, on soovitav teha oma digiboksis või digiteleris uus otsing. Juhiseid selleks saab seadme kasutusjuhendist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles