Kontserdisari jõuab maakonnakeskusesse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muusikakool
Valga muusikakool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 24. aprillil saab Valga muusikakoolis kuulata Brahmsi viiulisonaate Andrus Haava ja Ralf Taali esituses. Kontsert toimub «Muusika Eestimaale» kontserdisarja käigus, mis pakub aastaringselt tipptasemel muusikaelamusi üle Eesti.

Kontserdil tulevad esitusele Brahmsi kammerloomingu tippu kuuluvad kolm viiulisonaati. «Tegemist on harvaesitatavate teostega, mis nõuavad mängijatelt kõrget taset ja loomingulist küpsust,» ütles kontsertsarja eestvedaja, Eesti Kontserdi produtsent Toivo Tuberik.

Kontserdil astuvad üles Andrus Haav viiulil ning Ralf Taal klaveril. «Mõlemad artistid on silmapaistvad muusikud nii Eestis kui meie põhjanaabrite juures. Andrus Haav on Soome ja Estonia rahvusteatrite kontsertmeister ning Ralf Taal on nõutud solist ja kammermuusik Eesti erinevates koosseisudes,» ütles Tuberik.

Sarja käigus korraldatakse kontserte eri paikades üle Eesti. Nii on Valgamaal näiteks juba tänavu toimunud Voldemar Kuslapi ja Henn Rebase kontsert Tõrva kirik-kammersaalis ning teisi ülesastumisi ka naabermaakondades. «Kindlasti jõuab aasta teises pooles valgamaalasteni veel uusi ja huvitavaid ülesastumisi,» lausus Eesti Kontserdi esindaja.

Kokku toob kontserdisari aasta jooksul muusikaelamusi ligi 40 kontsertpaika väljaspool pealinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles