Talgud jõuavad ka legendaarsetesse paikadesse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linna talgud
Valga linna talgud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel laupäeval, 4. mail viiakse üle Eesti läbi järjekordne «Teeme ära» talgupäev. Tänase, 30. aprilli keskpäeva seisu järgi on Valgamaal teatatud 45 talgu korraldamisest sellel päeval, kokku on neile registreerunud ligi 500 talgulist, andis teada talgupäeva korraldustoimkond.

Korraldusmeeskond julgustab kõiki Valgamaa elanikke ja nende sõpru-tuttavaid valima talgupäeva kodulehelt endale sobivad talgud – registreeruda saab reede õhtuni.
Aktiivselt peetakse talguid külades, lisaks toimub palju haljastus- ja heakorratalguid väga põnevates kohtades. Suurt hulka talgulisi oodatakse Pühjajärve ranna ja pargi korrastustöödele ning Hummuli põhikooli mõisaparki. Samuti võib talgukoha valida ajaloohõngu järgi, näiteks saab tööd teha legendaarses Kintsli kõrtsis, mis oli Eesti lipu esmaavamise koht teel Otepääle 1884. aastal.

Talgupäeva korraldusmeeskond annab teada, et mitu ettevõtet ja organisatsiooni üle Eesti pakuvad sel laupäeval ka oma tuge ühiste tööde-tegemiste õnnestumiseks. Olgu selleks siis töötutele mõeldud sõidutoetus töötukassalt, soodustused jäätmeveo, tööriistade ja muu vajaliku soetamiseks. Pakkumisi saab näha talgupäeva kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles