Toetusteks makstakse mitu miljonit eurot

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Tairo Lutter / Postimees

SA Erametsakeskusesse möödunud aasta kevadel laekunud ligi 4800 Natura 2000 toetuse taotluse põhjal makstakse tänavu erametsaomanikele toetusteks pea 3,8 miljonit eurot.

Täies mahus saab Natura toetust 4083 erametsaomanikust taotlejat, osalises 614 taotlejat, äraütlemisi on 59.

Hektarites mõõdetuna saab möödunud aastal esitatud taotluste põhjal toetuse ligi 45 204 hektarit piiranguvööndis ja hoiualal paiknevat ning 9792 hektarit sihtkaitsevööndis asuvat metsamaad.

Erametsakeskus teavitab otsusest lähiajal kõiki toetuse taotlejaid, kelle suhtes võeti vastu taotluse osalise rahuldamise või mitterahuldamise otsus. Neile, kes saavad toetust täies ulatuses, otsuseid eraldi ei saadeta.

Andmed tehtud otsuste kohta juriidiliste isikute osas on saadaval Erametsakeskuse kodulehel.

2013. aasta Natura 2000 taotlusi saab esitada 21. maini. Hilinenult saab toetust taotleda veel kuni 17. juunini, kuid iga hilinenud tööpäeva eest arvestatakse toetussummast maha 1%.

«Sel aastal oleme avatud ka kahel laupäeval, 11. mail ja 18. mail. Ootame neil päevil taotlust esitama kõiki neid, kel tööpäeval ei ole võimalik Erametsakeskusesse tulla või kes mingil põhjusel ei soovi taotlust e-PRIA portaali kaudu esitada. Lisaks aitavad kõigis maakondades taotlusi täita metsanduskonsulendid. Info nende vastuvõtuaegade kohta onErametsakeskuse portaalis,» teavitas toetuste üksuse juht Maris Tõnuri.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles