Kaks Valgamaa mälestist saab moodsa koodi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kirik-kammersaal
Tõrva kirik-kammersaal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja muinsuskaitseameti koostöös tähistatakse 105 Eestis asuvat muinsuskaitse all olevat kultuurimälestist QR-koodiga, et huvilistel oleks hõlpsam huvipakkuvate objektide kohta lisainfot saada.

Koodid viivad otse vastava objekti alamlehele turismiinfoportaalides Visitestonia.com ja Puhkaeestis.ee. Objektid sildistatakse 14 maakonnas mai jooksul, seda rahastab EAS Euroopa regionaalarengufondi vahenditest.

Valgamaal saab koodi kaks mälestist: Valga raekoda ja Tõrva kirik-kammersaal, kinnitas Valgamaalasele EASi kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli.

«Infosiltide eesmärk on senisest paremini kuvada kultuurihuvilistele välis- ja siseturistidele huvitavat lisainfot objektide kohta, mis muidu võivad jääda üsna anonüümseks. Tingimused tähistatuse saamiseks olid riiklike kultuurimälestiste hulka kuulumine ning riiklikus turismiportaalis kuvamine. See tähendab, et objektid on potentsiaalselt suure turismihuviga,» selgitas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles