Pisut skisofreeniline motovarjusport peatus nädalaks Valgamaal

, eleri.lohmus@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülevalt avaneb oluliselt efektsem vaade, kui maa peal võistlust jälgivale inimesele.
Ülevalt avaneb oluliselt efektsem vaade, kui maa peal võistlust jälgivale inimesele. Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Vahest on mõni lugeja taevast põrinat kuuldes ja lennukit otsima hakates märganud hoopiski motovarjurit. Vahest on mõni viimase nädala jooksul täheldanud suuremal hulgal motovarjureid Palupera-Otepää ümbruses õhus liuglemas. Vahest on mõni nädala jooksul Valgamaal toimunud motovarjurite maailmakarika etappi uudistamaski käinud. Valgamaalane igatahes käis.

Valgamaalane käis motovarjuritega tutvust tegemas neljapäeval – siis, kui sportlastele anti navigatsiooni ülesanne. Eks selle ülesandega on nõnda, et varjurid sõidavad võistluskeskusest kaugele ning pärast starti hulga aja jooksul neid eriti ei näegi. Uuesti silmapiirile ilmuvad nad alles siis, kui ülesanne sooritatud ning sportlased tagasiteel maandumisalasse.

Tõsi küll, Palupera suunas sõites võis üksikuid varjureid märgata juba enne Puka teeristi ning Rõnguski. Ka maandumisplatsil sportlasi oodates võis neid silmapiiril liuglemas näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles