Täna peetakse maakonna tantsupidu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlejad tantsupeol. Pilt on illustreeriv
Võimlejad tantsupeol. Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seekordne maakonna tantsupidu kannab pealkirja «Tantsusammul läbi Valgamaa». Pealkiri ei ole juhuslikult valitud. Koos liigijuhtidega on kavasse leitud tantse ja meloodiaid Valgamaaga seotud inimestelt. «Selgus, et meie maakonnas leidub pea igas omavalitsuses mõni viisiseadja või tantsude looja. Kava on põnev ja mitmekesine,» ütles tantsupeo üldjuht Tiina Kukk.

Esimest korda maakonna tantsupidude ajaloos saavad tantsumurul kokku kõigi valdade tantsu- ja võimlemisrühmad. 37 tantsuõpetajat ja treenerit toovad peole 76 kollektiivi. Lasteaedade, koolinoorte ja täiskasvanute rühmades osaleb kokku 1026 tantsijat ja võimlejat.

Kõige rohkem kollektiive on Valgast (17), Tõrvast osaleb neid 16 ja Otepää vallast 14. Peo ettevalmistused käivad hoogsalt juba mitu kuud. Esmaspäeval algasid proovid Valga staadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles