A. Le Coq toetab tantsu- ja laulupidusid miljoni krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop.
Pildil ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop. Foto: Margus Ansu

Tänavuse 25. üldlaulu- ja 18. tantsupeo «ÜhesHingamine» ja Tartu laulupeo suurtoetaja on A. Le Coq, kes sponsoreerib rahvuslikke kultuurisündmusi ligi miljoni krooniga.


Esimene suurtoetus on suunatud juuni keskel toimuvale Tartu laulupeole ning teine Tallinnas toimuvale laulu- ja tantsupeo korraldamisele. Lisaks jagab ettevõte lauljatele ja tantsijatele 50 000 pooleliitrist pudelit Aura gaasita vett. Toetuse koguväärtus on miljon Eesti krooni.

A. Le Coq'i juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõttel suur au ja hea meel olla nii oluliste suursündmuste peasponsor ja toetaja. «Leiame, et meil kui Eesti suurimal joogitööstusel lasub ka mõningane kohustus aidata kaasa rahvusliku kultuuripärandi säilimisele ning toetada Eesti kultuurielu rikastavaid sündmusi,» selgitas Noop.

Noop lisas, et A. Le Coq on teinud Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega koostööd alates 2001. aastast, pannes peasponsorina juba mitmendat aastat järjest laulu- ja tantsupidude korraldamisele õla alla.

25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine« toimub 2.-5. juulil Tallinnas. Peo juhatab 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnevad kolm tantsupeo etendust »Meri- ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.

Lisaks Tallinnas toimuvale laulu- ja tantsupeole toetab A. Le Coq ka oma kodulinna kultuuri suursündmust - 13. juunil toimuvat Tartu laulupidu. Sellel osalevad kollektiivid Tartust ja Tartumaalt, külaliskoorid, Vanemuise sümfooniaorkester, regilauljad ja rahvamuusikud - kokku üle 8000 peolise.

Esmakordselt laulupidude ajaloos osalevad peol lasteaedade mudilaskoorid.

Tartu laulupeoga panid J. V. Jannsen ja Vanemuise Selts 140 aastat tagasi aluse eestlaste üldlaulupidude traditsioonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles