Otepää meeskond tunnistati üheks kõige paremaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää võistluste sekretär Kristjan Oja (vasakul)ja orgkomitee esimees Aivar Nigol koos Novo Mesto orgkomitee esindajaga hoone taustal, kus taliolümpiamängud avatakse.
Otepää võistluste sekretär Kristjan Oja (vasakul)ja orgkomitee esimees Aivar Nigol koos Novo Mesto orgkomitee esindajaga hoone taustal, kus taliolümpiamängud avatakse. Foto: www.biathlon.ee

Eelmisel nädalal oli Sotšis Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu IBU võistlusi korraldavate orgkomiteede töökoosolek. Koosolekul tunnistati parimateks IBU Cupi võistlustesarja osavõistluse korraldajateks koos Itaalia Ridnauni orgkomiteega ka Otepää laskesuusatamisvõistluste korraldusmeeskond.

Otepää orgkomiteed esindasid Sotšis komitee esimees Aivar Nigol, võistluste sekretär Kristjan Oja ja võistluste direktor Hillar Zahkna, edastas Valgamaalasele Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Töökoosolekul tehti tagasivaade 2012/2013 hooajale ning räägiti plaanidest eelseisvaks hooajaks. Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni presidendi Aivar Nigoli sõnul kiitis IBU Cupi võistluste direktor Felix Bitterling IBU Cup Otepää 2013 korraldust ning tunnustas alalõikude vastutajaid.

«Omalt poolt andsime teada, et Tehvandi lasketiiruhoone ning maa-aluse tunneli ehitus on alanud ning A-litsentsi saamiseks peaksid olema aasta lõpuks kõik tingimused täidetud,» rääkis Nigol. «Jutuks tulid ka 2015. aasta jaanuari lõpus Otepääl toimuvad Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises ning MK-etapi korraldusõiguse taotlemine.»

Sotši taliolümpiamängude orgkomitee esindajad esitlesid laskesuusatamise võistluskeskust ning rajatisi. Tutvuda sai nii laskesuusatamise staadioni kui võistlusradadega. Programmis oli ka ekskursioon Sotši taliolümpiakülla.

Aivar Nigol sõnas, et kokkuvõttes on Sotši ümbrus kui üks suur ehitusobjekt, kus kerkivad rajatised ning uued hooned. Eestlaste ajalugu selles piirkonnas meenutavad Eesti küla kohasilt, Estonskoje raudteejaam ja Eesti tänav ning kohalikud teadsid ka Tammsaare muuseumit.

Olümpiarajatised peaksid valmis saama tänavu oktoobriks. Taliolümpiamängud toimuvad Sotšis 7.–23. veebruarini 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles