Baltica sai Tartus avapaugu: õhtul toimub ka avapidu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltica Sangaste maapäevale tulijaid võtavad vastu eksootilised esinejad Keeniast. Folkloorirühm Sanalimu tutvustab Aafrika rahvaste laule ja tantse.
Baltica Sangaste maapäevale tulijaid võtavad vastu eksootilised esinejad Keeniast. Folkloorirühm Sanalimu tutvustab Aafrika rahvaste laule ja tantse. Foto: Baltica

Täna kell 19 leiab Vanemuise kontserdimajas aset 26. rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica 2013 avapidu, kus esinevad folkloorirühmad ja rahvamuusikud Eestimaa eri paigust ja raja tagant. Keskpäevast alates oodatakse tartlasi kesklinna festivali maapäevale.

Õhtusel festivali avapeol tutvustavad oma maa ja rahva folkloorset pärimust lauljad ja tantsijad, jutuvestjad ja pillimehed Itaaliast, Leedust, Lätist, Prantsusmaalt, Sloveeniast ja Venemaalt.

Külalistega saab tutvuda juba keskpäeval algaval 10. Tartumaa trallamil, mis on üks folkloorifestivali Baltica maapäevadest. Kesklinnas tegutseb kuus festivalipesa ja kaks õpituba, kus soovijad saavad ise kaasa laulda, tantsida, mängida, meisterdada ja külalistega vestelda. Publikut rõõmustavad ka mitmed esinejad.

Valgamaale Sangastesse jõuab Baltica homme.

Rahvusvaheline folkloorifestival Baltica on Balti riikide suurim ühisprojekt, mis sai alguse 1987. aastal Leedus ning toimub kordamööda kõikides Balti riikides. Baltica on CIOFFi (Rahvusvaheline Folkloorifestivalide ja Rahvakunstiorganisatsioonide Nõukogu) folkloorifestivalide maailmakalendris olev festival, mille aluseks on rahvusliku kultuuripärandi säilitamine ja maailma kultuurilise mitmekesisuse pōhimōtte austamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles