Rändlusteenuste hinnad alanevad kuni 60 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Euroopa Liidu 27 liikmesriigi ministrid võtsid vastu uued rändluseeskirjad, millega alandatakse 1. juulist hindu kuni 60 protsenti. See aitab ELi liikmesriikides hoida ühtlasemat ja madalamat hinnataset.

Määruses kehtestatakse teisest liikmesriigist saadetud tekstisõnumite hinnalaeks 11 eurosenti ning ka interneti kasutamise, filmide allalaadimise ning fotode saatmise hindadele mobiilside vahendusel määratakse piirid.

Lisaks peab peale iga kõne esimese 30 sekundi möödumist arveldama sekundites, mis peaks vähendama telefoniarveid kokku 24 protsendi võrra.

Euroopa Komisjoni infoühiskonna- ja meediavolinik Viviane Reding usub, et uute rändluseeskirjade vastuvõtt on Euroopa Liidu kodanikele väga hea uudis, sest juba sel suvel saab puhkusel rändlusteenuseid kasutada, ilma et tuleks karta hiigelsuuri arveid.

Kuna uued eeskirjad võeti vastu määrusena, on need alates 1. juulist vahetult kohaldatavad kõigis ELi liikmesriikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles