Puka vald otsustas alustada ühinemisläbirääkimisi Rõngu vallaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavanem Heikki Kadaja tõi volikogus välja, et läbirääkimiste alustamine ei tähenda veel liitumist.
Puka vallavanem Heikki Kadaja tõi volikogus välja, et läbirääkimiste alustamine ei tähenda veel liitumist. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Neljapäevasel Puka vallavolikogu istungil otsustati üksmeelselt toetada Rõngu vallavolikogu ettepanekut alustada valdade ühinemise läbirääkimisi.


Puka vallavanem Heikki Kadaja ütles pärast istungit, et läbirääkimiste alustamine iseenesest ei tähenda veel liitumisotsust. Kadaja sõnutsi on liitumisel mitmeid nüansse, mis võivad otsuse langetamise kaalukaussi ühele või teisele poole kallutada. Näiteks tõi ta välja küsimuse, mis saab Puka valla liitumisel Rõnguga maakonna ühtsusest.

Seda, millal läbirääkimistest võiks välja kooruda konkreetne otsus, Kadaja veel öelda ei osanud. Ta põhjendas, et tegu on pika protsessiga, mis muu hulgas eeldab rahvahääletuse korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles