Ragn-Sells ei nõua kliendilt midagi enneolematut

, Ragn-Sellsi Lõuna piirkonna müügijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Jäätmeveokonkursi osas on jagatud eksitavat informatsiooni. Valgamaalases 11. juunil ilmunud Sven Andresoni artikkel «Prügifirma teenusest loobumine läheb kalliks», mis räägib üleminekust korraldatud jäätmeveole, annab moonutatud informatsiooni, mis võib eksitada Ragn-Sellsi kliente.



MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liit andis ainu­õiguse vanapaberi, olme- ja suurjäätmete veoks Valgamaal Cleanaway AS-le, mis tähendab, et teised jäätmevedajad kaotavad õiguse selles piirkonnas nimetatud teenust pakkuda ning kõik olmejäätmete, vanapaberi ja suurjäätmete veo teenustega seotud jäätmekäitluslepingud tuleb lõpetada.



11. juuni artiklis käsitletakse lepingu lõpetamisega seonduvat kui Ragn-Sellsi poolset ülekohtust tegevust oma Valgamaa klientide suhtes.



Väide, et seoses üleminekuga korraldatud jäätmeveole paneb Ragn-Sells kliendid sundseisu, on alusetu, sest lepingu lõpetamisega seotud kulutuste katmine tellija poolt on lepingu tingimusena kehtinud alati ja selles ei ole midagi uut ka seekord.



Lepingu lõpetamisel on Ragn-Sells kliendil alati võimaldanud konteineri kas välja osta või tagastada. Meie ettevõttele teadaolevalt kehtivad samasugused tingimused ka teistel Eesti turul tegutsevatel jäätmekäitlejatel.



Selleks, et üleminek korraldatud jäätmeveole Valgamaal võiks toimuda võimalikult sujuvalt ja võimalikult väikeste kuludega tarbijale, pakkus Ragn-Sells oma klientidele välja võimaluse jätkata soovi korral konteineri laenutamist kehtinud alustel ning säästa äravedamise ja pesemise raha.



Ragn-Sellsi omandis olevad ja Valga maakonna klientide kasutusse antud konteinerid on standardsed ja sobivad tühjendamiseks kõikidele jäätmevedajatele, sealhulgas Cleanaway AS-le.



Palun mitte tõsiselt suhtuda AS Cleanaway üleskutsesse lasta neil Ragn-Sellsi konteinerid tasuta ära viia. Varade üleandmine/vastuvõtmine saab toimuda üksnes lepinguliste osapoolte vahel.



Kolmanda osapoole vahendusel võib varasid üle anda üksnes vara omaniku kirjaliku loal, sellist luba ei ole Ragn-Sells AS väljastanud ühelegi osapoolele. Meie varade üleandmine AS-le Cleanaway on õigusvastane.



Juhin tähelepanu asjaolule, et korraldatud jäätmevedu on piiratud tähtajaga hange. Kahe aasta pärast korraldab omavalitsus uue konkursi jäätmevedaja leidmiseks. Siis võib jälle muutuda jäätmeveo teenuse osutaja ning kliendid on lepingute lõppemisel sama probleemi ees kui täna.



Vastan ka küsimusele, miks on jäätmemahuti äravedamine kliendi objektilt tasuline.



Äravedu on seotud mitme rahalist kulutust nõudvate tegevusega: transport, jäätmete ladestamine, konteineri pesu. Ei ole mõeldav, et seni ühe kliendi juures kasutusel olnud konteiner viiakse teise juurde määrdunult ja haisvana.



Kliendil on alati võimalus konteiner ise enne äravedu puhtaks pesta ja sellega pesu peale kuluv raha säästa – tuleb vaid Ragn-Sellsi klienditeenindusega kokku leppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles