Kollane aken tekitab elavat huvi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
National Geograficu kollane aken
National Geograficu kollane aken Foto: Erakogu

Kohaturunduskampaania «Elu kahe maailma piiril» käigus Otepää Linnamäe oru servale paigaldatud National Geographicu kollane aken on tekitanud elavat huvi. Tallinna Ülikooli kunstiõpetuse tudengid valisid aknast avaneva maastiku maalimisobjektiks.

Lisaks Tehvandil ja Otepää ümbruses treenivatele välisriigi spordikoondistele pakub Otepää huvi ka kunstnikele. Kunstiõpetuse tudengid Ilona Iduškevitš ja Olga Sutt viibivad Otepääl seoses maalipraktikaga.

«Otepää pakub palju suurepäraseid võimalusi maalimiseks,» ütles Iduškevitš. Sutt, kes on Otepääl maalimas teist aastat, sõnas, et ka temale meeldivad maalimisvõimalused, mida Otepää ja kogu Lõuna-Eesti pakuvad. Sutt soovib sellel aastal Otepää maastikku maalides oma loomingut edasi arendada.

Iduškevitš lisas, et positiivne üllatus oli tema jaoks Otepää klaasist turuhoone koos kirbuturuga, mis tuletas meelde Helsingit, mille kesklinnas asuvad samalaadsed turud.

Otepää vallavanem Merlin Müür sõnas, et kollase akna asukoht Linnamäe serval on hästi valitud. «Loodame, et läbi selle raami kinnistub nii vallaelanikele kui külalistele veel üks mälupilt meie kaunist Otepääst ja meie ajaloolistest väärtustest,» ütles vallavanem.

Projektis «Elu kahe maailma piiril» osalesid kuus Lõuna-Eesti maakonda, projekti algatasid Lõuna-Eesti Leader-tegevusgrupid. National Geographicu kollased aknad kutsuvad nii eestimaalasi kui külalisi tutvuma Lõuna-Eesti rikkaliku kultuuripärandi, imelise looduse ja uuendusmeelsete ettevõtetega. Valgamaal asuvad lisaks Otepääle kollased aknad Valga linnas, Barclay de Tolly mausoleumis, Sangaste lossi juures ning Lüllemäel.

Kollased aknad mujal Lõuna-Eestis:
Tartumaal: Tartu linn, Alatskivi loss ja Sibulatee piirkond, Saadjärv, Tõravere observatoorium, Järvselja ürgmets.
Võrumaal: Vastseliina piiskopilinnus, Rõuge ürgorg, Urvaste kirik ja Uhtjärv, Obinitsa küla.
Põlvamaal: Räpina ajalooline süda, Podmotsa küla, Süvahavva, Valgesoo raba ja Eesti maanteemuuseum.
Viljandimaal: Võrtsjärve piirkond.
Jõgevamaal: Peipsi järve rand Mustvees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles