Hanno Pevkur külastas kohtumaju

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur
Justiitsminister Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Justiitsminister Hanno Pevkur külastas 21.–22. augustil Viljandi, Valga, Võru ja Põlva kohtumaju ning tõdes, et üldiselt on kohtumajade, kohtunike ja kohtumenetluste kestvusega olukord päris hea.

«Esimese astme kohtute menetlusajad on kenasti vähenenud, tsiviilasjades 10%, kriminaalasjade üldmenetluses 9% ja haldusasjades 20%,» ütles minister Pevkur. «Küll usun, et seis läheb veelgi paremaks, kui hiljuti tööle asunud ja lähiajal tööle asuvad kohtunikud normaalse töörütmi saavutavad ning Harju maakohtus alustavad täiskoormusel tööd kohtujuristid,» lisas ta.

Peamiste töökoormust lisavate kriminaalasjadena toodi Lõuna-Eesti kohtumajades esile menetlusi, mis käsitlevad mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis ja vargusi.

2013. esimese poolaasta kohtute menetlusaegade statistika näitab, et Tartu halduskohtus on haldusasjade menetlusaeg vähenenud üle 4%. Tartu maakohtus on kriminaalasjade üldmenetlustes lühenenud menetlusajad 18%, tsiviilasjades üle 3%. Võrdlus on tehtud eelmise aasta sama ajaga.

Teiste maakohtutega võrreldes on suurim menetlusaja lühenemine toimunud Harju maakohtus, kus menetlusajad võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud kriminaalasjade üldmenetluses 26% ja tsiviilasjades 15%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles