Prussakad: kutsumata külalised, kes elavad üle isegi tuumapommiplahvatuse

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tõrje korteris või majas tehtud, tuleb hoiduda toidupalukeste ja mustade nõude laokile jätmisest köögis ja mujal. Ka kasutatud taara, eriti lahtise suuavaga õllepudelid tuleks silmapilkselt likvideerida, et prussakatel poleks millegi kallal maiustada.
Kui tõrje korteris või majas tehtud, tuleb hoiduda toidupalukeste ja mustade nõude laokile jätmisest köögis ja mujal. Ka kasutatud taara, eriti lahtise suuavaga õllepudelid tuleks silmapilkselt likvideerida, et prussakatel poleks millegi kallal maiustada. Foto: EGERT KAMENIK/PM/SCANPIX BALTICS

Köögikapis vaatavad tagurpidi asetseva wok-panni alt vastu kaks pruunikat tunnalt, mis õudu tekitavalt  vasakule ja paremale liiguvad. Isend kogub natuke julgust ja paneb siis tuhatnelja ajama. Vaatasin oma üürikorteri köögikapis tõtt prussakaga.

Kahjuritõrjega tegeleva firma Rentokil Lõuna-Eesti müügijuhi Anneli Haavandi sõnul on levinud stereotüüp, et prussakaid leiab vaid korterites ja majades, kus ei peeta puhtusest suurt lugu. «Tegelikult on selline arvamus vale: prussakad võivad leida tee ka täiesti puhtasse, korralikku korterisse, kus elavad korralikud inimesed. Prussakate rohkus kortermajades on Eestis süvenev probleem,» rääkis ta.

Haavandi on prussakatõrjega kokku puutunud viimased 12 aastat ning omab head ülevaadet, kuidas nende õõva tekitavate «koduloomade» vastu võidelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles