Selver muudab hinnad koos hinnasiltide vahetusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver Valgas.
Selver Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

1. juulil alustas Selver käibemaksutõusu tõttu oma kauplustes kaupade hinnasiltide vahetamist. Selverites vastab hinnasiltidel märgitud hind kassas kauba eest küsitavale hinnale - kui kauba hind on muutunud, on kindlasti vahetatud ka hinnasilt.


«Muudatusi hindades tuleb, kuid mitte kõikide kaupade puhul,» ütles A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar.

«Hinnasiltide vahetus kulgeb nii toidu- kui tööstuskaupade puhul Selveris paralleelselt ning pigemini jäävad hinnad endiseks neil kaubagruppidel, mille läbimüük on kauplustes suurem,» selgitas Saar.

«Kliendi seisukohalt on oluline, et kauba hind vastab alati hinnasildil olevale hinnale - kui hind on muutunud, on ka hinnasilt vahetatud. Samas ei kasuta me lubatud hinna kõikumist sildi ja tegeliku hinna vahel mujal kui ainult maksumärkidega sigarettide puhul, kus see on vältimatu,» rääkis ta.

Vastavalt käibemaksuseaduse paragrahvile 856 võib enne 1. juulit väljastatud maksumärgiga tubakatooteid müüa 1,7 protsendi võrra kõrgema hinnaga kui kirjas maksumärgil kuni selle aasta 30. septembrini.

«Vastavalt kaupmeeste liidu ja tarbijakaitseameti kokkuleppele kestab lubatud üleminekuperiood hinnasiltide korrastamiseks nii müügisaalis kui toodetel 31. augustini,» märkis Saar.

«Tarbijat tuleb arusaadavalt teavitada maksumuudatusest tulenevast võimalikust hinnaerinevusest ning seda oleme Selverites ka teinud, pannes üles vastavad teated,» lisas ta.

Saar ütles, et sarnaseid järjekordi nagu tekkis bensiinitanklates, käibemaksu hinnatõus toidupoodides kaasa ei toonud. «Juuni lõpus müüdi küll alkoholi ja toidukaupu tavapärasest veidi rohkem, kuid sinna perioodi jäi jaanipäev ning seetõttu on raske hinnata, kas suuremal läbimüügil oli ka muid mõjureid peale pühade ja ilusa ilma,» selgitas Iivi Saar.

Riigikogu võttis 18. juunil vastu seadusemuudatuse käibemaksumäära tõstmise kohta 18 protsendil 20 protsendile alates 1. juulist.

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri ketti kuulub 40 kauplust, millest üksteist asub Tallinnas, viis Tartus, kolm Pärnus, kaks Narvas ja üks Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Valgas, Jõhvis, Jõgeval, Põltsamaal, Kohtla-Järvel, Hiiumaal, Põlvas, Paides ja Keilas ning kuus Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles