A. Le Coq sai kaljaturu liidriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop.
Pildil ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop. Foto: Margus Ansu / Postimees

Käesoleva aasta märtsis turule ilmunud A. Le Coqi kääritatud kalja on nelja kuuga müüdud ühtekokku ligi 1,5 miljonit liitrit, ületades selle tulemusega aastase müüginumbrite prognoosi.


Uuringufirma Nielsen andmetel moodustas A.Le Coqi kääritatud kali perioodil aprill-mai ligi poole kogu kaljaturu rahalisest müügist ja tõstis ettevõtte mahulise turuosa karastusjookide segmendis 34,6 protsendini.

A. Le Coq Tartu Õlletehase juhi Tarmo Noobi sõnul on kääritatud kali näidanud fenomenaalseid müügitulemusi. «Esimese kolme müügikuuga hõivas kääritatud kali karastusjookide mahulisest turust 9,2 protsenti, edestades konkureerivaid kaubamärke ligi kümnekordselt,» ütles Noop.

Suvekuudel on kalja müük jätkunud samas tempos. Juunis ja juulis on andnud suure panuse kääritatud kalja müügimahtudele suvised rahvaüritused, näiteks Õllesummeril ja laulupeol müüdi ühtekokku ligi seitse tuhat liitrit lahtist kalja.

Uuringufirma Nielsen andmetel oli A. Le Coq perioodil aprill-mai 2009 ainuke viiest suuremast karastusjookide tootjast, kel õnnestus võrreldes möödunud aasta sama ajaga oma turuosa ja müügiliitreid kasvatada, hõlmates 34,6 protsenti karastusjookide turust. Hüppelise kasvu tingis just kääritatud kalja müügiedu.

Tarmo Noobi hinnangul suurendas A. Le Coqi kääritatud kalja turule tulek märkimisväärselt kalja tootekategooria üleüldist populaarsust. «Märtsis prognoosisime aasta lõpuks kogu kaljaturu kasvu kuni 25 protsenti, kuid see sai ületatud juba aprillis ja mais, mil kalja mahuline müük suurenes möödunud aastaga võrreldes 34 protsenti,» ütles Noop.

A. Le Coqi kali on traditsioonilisel kääritamise meetodil kvaliteetsest odrast ja rukkist valmistatud naturaalne kali, mis on saadaval 0,5-liitrises klaaspudelis ja üheliitrises PET-pudelis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles