Josing: Kütusemüüjad katsetavad turgu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josing.
Konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josingu arvates katsetavad kütusemüüjad viimasel ajal toimunud hinnatõusude ja -langustega turgu, et näha milline on tarbija ostuvõime.

«See, mis viimase kuu-pooleteise jooksul on bensiiniturul toimunud, on natukene kummaline. Tundub, et müüjad katsetavad turgu, et näha milline on tarbija ostuvõime,» ütles Marje Josing ERRi uudistele.

Kas kaupmehed kallima kütusehinna ettekäändel samuti hindu tõstavad, oleneb Josingu hinnangul turusituatsioonist ja tarbijast.

«Käibed on langenud ja tarbija ostab väga ettevaatlikult. Kaupmehel ei ole väga tark poliitika hindu bensiini hinna tõttu tõsta,» ütles Josing ja lisas, et kütuse hinnatõus tõstaks otseselt jaehinda alla ühe protsendi.

Eesti panga hinnangul kütusehinna järsk tõus eurole üleminekuks vajalikku inflatsioonikriteeriumit ei ohusta, sest paljud muud hinnad on viimasel ajal langenud.

Eesti kütusemüüjad tõstsid eile bensiini hinda krooni võrra ja diislikütuse hinda 60 sendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles