Eesti saab võimaluse naftavaru Lätis hoida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Neljapäeval, 6. augustil kirjutasid Eesti suursaadik Lätis Jaak Jõerüüt ja Läti majandusminister Artis Kampars alla Eesti ja Läti valitsuse vahelisele toornafta ning naftasaaduste vastastikuse hoidmise kokkuleppele.


Kokkuleppe eesmärk on tagada võimalike Lätis moodustatavate Eesti riigi kütusevarude kättesaamine vedelkütuse varustamisraskuste ilmnemise korral. Kokkuleppe sõlmimise järel ei tohi lepingupool takistada teise riigi kütusevaru väljaviimist oma territooriumilt.

Kokkulepe ei kohusta Eestit hoidma oma varusid Lätis, vaid sellega suurendatakse vedelkütusevaru hoiustamise võimalusi, kuid see ei kohusta Eestit hoidma oma varusid Lätis.

Kokkuleppe sõlmimine ei too kaasa rahalisi kulutusi. Kulutused tekivad siis, kui Eesti soovib kütusevaru hoida Lätis. Sellisel juhul sõlmitakse eraldi lepingud hoiustajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles