Pühajärve triatlonil osaleb rekordarv võistlejaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alar Juhanson.
Ain-Alar Juhanson. Foto: Erakogu

Laupäeval, 8. augustil aset leidval Pühajärve triatlonil on pealtvaatajatele tulemas väga huvitav võistlus. Kohal on rekordarv võistlejaid Eesti triatlonivõistluste ajaloos - ligikaudu 450 osavõtjat, arvestades nii põhi-, laste- ja meeskonnavõistluse kui ka lühidistantsi võistlejaid.


«Muidugi me ootasime palju võistlejaid, aga niivõrd suur huvi võistluse vastu on meie jaoks siiski üllatus. Eelkõige teeb rõõmu välisvõistlejate soov Eestisse tulla ja muidugi nii paljude Eesti harrastusvõistlejate osavõtt,» on võistluse korraldaja Ain-Alar Juhanson ( pildil) meeldivalt üllatunud.

Mujalt riikidest on kohal üle 90 sportlase üheksast eri riigist: Jaapan, Venemaa, Poola, Läti, Saksamaa, Soome, Iirimaa, Suurbritannia, Hispaania. Sealhulgas on kohal ka Lanzarote Ironman 2009 võistluse teise koha omanik sakslane Stephan Vuckovic.

Pealtvaatajatele on jälgida ka suur intriig: kes võidab üldarvestuses võistluse, kas individuaalvõistleja või kolmeliikmeline meeskond.

Viimased alustavad 10 minutit hiljem individuaalvõistlejatest. Meeskonnavõistluse eri meeskondades osalevad sellised tuntud sportlased nagu Jaan Kirsipuu, Andrus Veerpalu, Sixten Sild, Pavel Loskutov, Martin Liivamägi, Kalev Vist, Helgor Markov, Vjatseslav Koshelev, Imre Tiidemann, Margus Pirksaar, Raimo Raudsepp, Kalle Kriit jt.

Eesti meistritiitli eest võistlevad teiste seas Margus Tamm, Ain-Alar Juhanson, Priit Ailt, Kirill Kotšegarov (2008. aasta poolpika triatloni distantsi Eesti meister).

Naiste arvestuses pakub Alma Sarapuule (2008. aasta poolpika triatloni Eesti meister) tugevat konkurentsi üldvõidu osas Rachel Joyce Suurbritanniast, kes oli 2009. aastal Lanzarote Ironmanil naistest teine ning Lõuna-Aafrika Ironmanil kolmas.

Lisaks võistlusele kaasa elamisele on võimalik osa võtta triatloni-teemalisest fotokonkursist. Sellest osavõtmiseks tuleb saata Pühajärve triatloni teemaline foto aadressile foto@puhajarvetriatlon.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles