Kümnes loodusfestival lõppes rahvapeoga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva loodusfestivali lõpetamine Helme lossivaremeis.
Tõrva loodusfestivali lõpetamine Helme lossivaremeis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaheksa päeva kestnud Tõrva kümnes loodusfestival «Las jääda ükski mets» on ajalukku läinud. Osalenud viibisid palju looduses, õppisid seda tundma ja lahutasid meelt. Sõitsid paadiga, matkasid rabades, tegid väljasõidu von Stryki mõisatesse, kuulasid legende ja muusikat, laulsid ja tantsisid vihmast ja porisest jalgealusest hoolimata. Tähistasid paegeoloog Rein Einasto 75. sünnipäeva.

Igal pool aitasid meeleolu luua Hille Kangro ja tema abilise lilleseaded, küll ürituse paiga kaunistusena, küll kingikimbuna. Enne Helme lossivaremeist koduteele asumist saadi osa Väike-Maarja Pasunakoori lustlikust mängust ja mäe jalamit kaunistavate lõkete suitsust ja soojusest. «Tehtud! Aga alati saab paremini,» on festivali peakorraldaja Ilmar Kõveriku kokkuvõte.

Tõrva linnapea Agu Kabrits on uhke, et festival toimus juba kümnendat korda, et sellel on oma publik ja Tõrvast palju kaugemale ulatuv kõlapind. «Tõrva loodusfestival peanb kindlasti jätkuma,» on tema soov.

Pikemalt loe festivalist ja osalenute muljeist teisipäevasest Valgamaalasest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles