Liivakule tuli lepingu lõpetamine ootamatult

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Liivak
Jaanus Liivak Foto: Kunnar Rüsülainen/Valgamaalane

Valga korvpallimeeskonna meistrivõistluste medalimängudele viinud Jaanus Liivaku leping klubiga lõpetati ootamatult. Mitu aastat kohaliku korvpalli olevikku ja tulevikku vorminud mehe töö jääb siin pooleli.

Eelmine hooaeg oli meistriliigas mängivale Valga korvpalliklubile raske. Keset hooaega jõudsid klubini masu-raskused: senine nimesponsor loobus sellisel tasemel meeskonda toetamast. Koosseisude vahetusest ja ebakindlusest hoolimata tegi Valga meeskond imet ja ründas suure osa hooajast seitsme mehega mängides pronksmedalit.

Kevadel olid osapooled meelestatud selliselt, et Liivak jätkab Valgas treenerina ka järgmisel hooajal. Seda kinnitas ka kolmeaastane leping, mille kehtivusajast aastajagu veel järel. Lisaks täiskasvanutele juhendas Liivak klubi järelkasvu, veel juulis tehti lastega pikk treeninglaager.

Mis on põhjus, et edukas treener siin enam ei jätka? «Seda peab teise poole käest küsima,» pareeris Jaanus Liivak eile küsimuse. «Nemad saatsid lepingu lõpetamise kohta tähitud kirja.» Mehe sõnul on seis praegu selline, et Valgas ta enam kindlasti ei jätka. «Kui ei vajata teeneid, ei ole midagi teha,» kostis Liivak.

Saabuval hooajal KK Valga/CKE Inkasso nime kandva meeskonna presidendi Margus Lepiku sõnul ei saavutatud praeguseks endise treeneriga sobivat kokkulepet. «Põhitakistus oli finantsiline,» rääkis Lepik augusti alguses alanud läbirääkimiste luhtumise põhjustest.

Korvpalliklubil on eelmisest aastast veel Liivaku ees üleval palgavõlg, mille graafikujärgne maksmine ei kulge probleemideta.

Leedu treener soodsam

Liivak väitis, et midagi utoopilist ta siiski ei küsinud ja on isegi kuulnud juba igasuguseid linnalegende oma nõudmiste kohta nagu ta oleks küsinud palgaks 60 000 ning uut autot.

Ühe koostöö lõppemise põhjusena tõi ta siiski välja, et tema nägemus Valga korvpallist ei pruukinud kõigile sobida. «Loomulikult on kahju, et töö jääb poolikuks,» tõdes mees. Kuna uudis on alles värske, ei ole tööta jäänud peatreeneril enda kinnitusel veel mingeid uusi pakkumisi silmapiiril. Praegu hoolitseb mees kodus tervise eest taastub mees hiljuti läbitud häälepaelte operatsioonist.

«Mingeid etteheiteid meil talle ei ole, ta tegi Valgas väga tublit tööd,» kiitis Lepik koostöö lõpetamisest hoolimata Liivakut.

Jaanus Liivak tõi Valgas veedetud aja tipphetkedena välja möödunud hooaja teise poole. «Need seitse meest, kes kevadel lõpuni mängisid, andsid endast kõik, see oli mega,» rääkis Liivak. «Nii kurb kui see ka ei ole, mujal hinnatakse siis tehtud tööd rohkem kui teevad seda Valgas mõned seltskonnad,» tõi otsese ütlemisega tuntud mees välja ka tõrvatilga.

Korvpalliklubi presidendi sõnul leiti uus treener Augenijus Vaskys paari nädalaga. Sel nädalal sõlmiti leedulasega ka aastane leping ja mehed rassivad uue treeneriga juba saalis. «Kuna ta ei ole ennast Euroopas veel treenerina näidanud, oli ta nõus suhteliselt tagasihoidliku tasuga,» tõi Lepik esile majandusliku poole.

Varasemalt on Augenijus Vaskys Eesti meistriliigas osalenud mängijana Tartu meeskondade Fausto ja Rocki koosseisus. Leedus on ta treeninud ka noorte meeskondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles