Trašanovit ähvardab vanglakaristus, Go Busi kümnemiljoniline trahv

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trašanov
Georg Trašanov Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Endist Valga maavanemat Georg Trašanovit ähvardab pistise võtmise eest kuni nelja aasta pikkune vanglakaristus. Bussifirmale Go Bus võib aga kohus määrata hiigelsuure rahalise karistuse.


Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss nõudis täna Põlva kohtumajas Georg Trašanovile altkäemaksu ja pistise võtmise eest reaalset nelja-aastast vangistust. Samuti taotles prokurör lisakaristusena Trašanovilt kolmeks aastaks õiguse äravõtmist töötada riigi- või kohaliku omavalitsuse asutuses, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.



Tartu maakohus alustas eile Põlva kohtumajas Georg Trašanovi (54), Kalle Muru (42), Aivo Pärna (41), Valter Keisi (48) ja ASi Go Bus kriminaalasja kinnisel istungil kohtuvaidlusega.



Murule taotles prokurör karistuseks kolmeaastast vangistust, millest kohe kohaldamisele kuuluks kuus kuud vangistust ja ülejäänu suhtes rakenduks kolmeaastane katseaeg. Pärna suhtes taotles prokurör kaheaastase tingimisi vangistuse mõistmist kaheaastase katseajaga. Keisile taotles prokurör üheaastase tingimisi vangistuse mõistmist ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.



Firmale Go Bus palus prokurör mõista 10 miljoni krooni suuruse rahalise karistuse.



Kohtuvaidlus jätkub neljapäeval, 15. oktoobril süüdistatavate kaitsjate kõnedega. Istung on planeeritud ka 16. oktoobriks.



Tänavu 13. aprillil toimunud kriminaalasja esimesel kohtuistungil ei tunnistanud ükski süüdistatav end esitatud süüdistustes süüdi. Samuti leidsid aprillis Trašanovi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar, Muru kaitsja vandeadvokaat Sirje Must, Pärna kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi, Go Busi kaitsja vandeadvokaat Tarvo Lindma ning Keisi kaitsja vandeadvokaat Anne Tammer, et nende kaitsealustele esitatud süüdistused ei ole põhjendatud.



Istung on kuulutatud kinniseks ASi Go Bus ärisaladuse kaitseks osaliselt ehk tõendite uurimise ja kohtuvaidluse osas. Kohtuvaidlusele järgnev süüdistatavate viimane sõna on avalik. Samuti on avalik kohtuotsuse kuulutamine.



Valga maavanema ametikohalt kriminaalmenetluse ajaks kõrvaldatud Georg Trašanovit süüdistatakse ametiisikuna pistise ja altkäemaksu võtmises, Kalle Muru Go Busi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmises, Aivo Pärna Go Busi juhatuse esimehena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, Valter Keisi Go Busi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ning juriidilist isikut Go Bus pistise ja altkäemaksu andmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles