Otepääd külastab Leningradi oblasti äridelegatsioon

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Otepääle
Vaade Otepääle Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalalõpul külastab Otepääd 27-liikmeline delegatsioon, kuhu kuuluvad esindajad Leningradi oblastist, Peterburist ja Toksovost. Külastuse käigus toimub 27. novembril rahvusvahelise seminari «Vene-Eesti ettevõtlus- ja turismiväravate avamine» teine osa.

Visiit on suunatud Eesti-Vene ärikontaktide ning turismi arendamisele Otepääl ja Lõuna-Eestis. Delegatsiooni eesotsas on Leningardi oblasti volikogu komisjonide esimehed, ärimehed ja poliitikud.

«Kõrgetasemelise Vene delegatsiooni küllatulek on suur samm edasi heanaaberlike suheteni. Visiidi käigus on plaanis arutada edasist koostööd ettevõtluse ja turismi teemadel: tahame uuesti avada Vene turu Eesti põllumeestele piima ja põllumajandussaaduste osas,» selgitas Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal.

«Läbi aegade on Leningradi oblast olnud meile oluline kaubanduspartner. Nüüd on aeg taastada ärilised ja kaubanduslikud suhted. Vene pool on ilmutanud selles suhtes head tahet ja sama on märgata ka Eesti poole pealt,» lisas ta.

Rahvusvahelisel seminaril saavad sõna Eesti ning Venemaa ärimehed ja poliitikud. Otepää piirkonda tutvustavad vallavanem Aivar Pärli ja turismiinfokeskuse juhataja Mare Raid.

Järgnevatel päevadel tutvuvad külalised muu hulgas Otepää hotellide, Tehvandi spordikeskuse, Otepää seikluspargi, ja Kuutsemäe puhkekeskusega. Delegatsioon osaleb ka 28. novembril kell 17 algaval kontserdil Otepää kultuurikeskuses ning advendiküünalde süütamisel 29. novembril Otepää keskväljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles