Politsei- ja piirivalveameti ametkonnad soovivad turvalisi jõule

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei peadirektor Raivo Küüt.
Politsei peadirektor Raivo Küüt. Foto: Politseiamet

1. jaanuarist tööd alustava politsei ja piirivalveameti ametkonnad soovivad kõigile rahulikke ja turvalisi jõulupühi.


Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt paneb eesootavatel pühadel inimestele südamele hoida ennast ja olla tähelepanelik ka teiste suhtes. "Suurema osa ebameeldivaid vahejuhtumeid saavad ära hoida inimesed ise, olles hoolivad ja ettevaatlikud ning varudes endale pühadetoimetusteks piisavalt aega," ütles Küüt.


Samas kinnitas peadirektor, et politsei on pühade ajal inimeste abistamiseks valmis ning teeb ka omalt poolt kõik, et jõulud oleks turvalised.

Varasemate aastate kogemus näitab, et kõige rohkem on jõulude ajal vahejuhtumeid liikluses, kuna inimesed kiirustavad nii kauplustesse kui ka linnast lahkuma ning
liiklustihedus linnades on tavalisest oluliselt kõrgem.

Ettevaatust liigeldes!

Seetõttu palub politsei inimestel olla nii linnas kui ka maanteedel liigeldes ettevaatlik, varuda endale piisavalt aega ning leppida pigem hilinemisega kui panna kiirustades oma elu ja tervis ohtu.

"Kui plaanite pühadepäevade jooksul mitmesse kohta külla sõita, leppige juba aegsasti kokku, kes jääb kaineks autojuhiks," teatab politseiameti kommunikatsiooniosakonna vanempressiesindaja Tuuli Härson.

"Neile, kes kavatsevad eesootavatel pikkadel pühadel kalastada või lihtsalt looduses liikuda, tuletame meelde, et piiriveekogudest on lubatud minna Peipsi järve,
Lämmijärve ja Pihkva järve jääle."

Jääle minek tuleb registreerida

Järvele minek ja saabumine tuleb lähimas piirivalvekordonis registreerida, kaasa võtta jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS) ning kindlasti panna selga päästevest. Narva veehoidla õhukesele jääle minek on eluohtlik.

1. jaanuarist alustavad ühise ametina tööd tänane politseiamet koos keskkriminaalpolitsei ja julgestuspolitseiga, piirivalveamet ning kodakondsus- ja
migratsiooniamet. Politseiprefektuuride, piirivalvepiirkondade ja KMA regionaalsete
büroode baasil moodustub neli territoriaalset prefektuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles