Sõda lumega kulgeb spetsialisti sõnul edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lund Valgamaal jagub
Lund Valgamaal jagub Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Tallinnas püstitas taevataat pühapäeva hommikuks lumepaksuse rekordi ja pealinn oli raskustes lume koristamisega, siis Valgamaal on olukord märksa leebem.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmeil oli esmaspäevahommikuse seisuga Valgas maha sadanud 33 sentimeetrit lund. Mullu oli lumekiht linnas kõige paksem detsembris - siis oli seda 22 sentimeetrit.

Valga linnavalitsuse linnahooldusameti heakorra vanemspetsialist Marju Kants tegeles eelmise nädala keskel ja aasta viimastel päevadel pidevalt tänavate ja sildade lumest puhastamise ja liivatamise küsimusega vastavalt vajadusele. «Kahjuks tuleb jälle lund peale, nii et see on lõputu protsess ning suurt kasu polnud liivapanekustki,» kahetses Kants.

«Olen jälginud olukorda tänavatel ning silma on hakanud umbes 15 puhastusala, kus ei täideta oma kohustusi,» rääkis Kants ja lisas, et uuel aastal kavatseb ta hakata nendel kinnistutel korraldama puhastamisi asendustäitmise korras.

Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles